Vandaag 17 nieuwe coronabesmettingen gemeld

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft alle cijfers weer doorgekregen van de GGD’en in Nederland. En dus is het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 29 maart.

Door Sam Fish

Er is een daling te zien in de landelijke cijfers. Zoals we gisteren al uitlegden is dat niet heel raar. In het weekend geven namelijk niet alle zorgorganisaties hun cijfers door aan de GGD. Daardoor is er op zondag en maandag altijd een daling te zien in de cijfers. Dit wordt op dinsdag en woensdag altijd weer recht getrokken.

Desalniettemin is het een mooie daling om te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 6824 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 667 minder dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee is er een kleine stijging te zien. Vandaag worden er namelijk 17 nieuwe coronabesmettingen doorgegeven, gisteren waren dat er 16.

CuraMare 

En afgelopen vrijdag heeft zorgorganisatie CuraMare een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is de situatie per locatie te zien als het gaat om bewoners, patiënten en cliënten. Medewerkers staan niet op deze kaarten.

Op de kaart van vrijdag 26 maart is te zien dat er op dit moment 13 mensen in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland liggen met het virus. Zij zijn te ziek om thuis te blijven. Of er ook mensen op de ic liggen is niet te zien op deze kaart. Zowel binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk als de thuiszorg is er nog één bewoner/cliënt besmet met het virus. En er liggen nog drie mensen op de afdeling tijdelijke opname.

curamare coronakaart 26 maart