RAD start per 1 april met PMD-inzameling aan huis

Foto: RAD

Vanaf donderdag 1 april gaat de RAD de afvalinzameling verzorgen op Goeree-Overflakkee. Zoals inmiddels bekend is gaan een en ander veranderen.

Op dit moment wordt het GFT, oud papier en restafval gescheiden opgehaald. Daarnaast zijn er mogelijkheden om ook glas en PMD (plastic, blik en drinkpakken) apart weg te gooien bij lokale inzamelpunten. Maar vanaf 1 april haalt de RAD het PMD-afval ook aan huis op.

PMD-afval

PMD staat voor verpakkingsafval van Plastic, Metaal en Drinkpakken. Verpakkingen van huishoudelijk afval die zijn gemaakt van deze grondstoffen mogen in de PMD-zak. Vaak is echter niet helemaal duidelijk wat nu wel of geen PMD is. De RAD heeft daarom een handig overzicht gemaakt. Deze is terug te vinden op de website van het bedrijf.

Daarnaast verschijnt ook elke laatste dinsdag van het maand het Afvalnieuws. Dat wordt ook hier op Goeree-Overflakkee.nieuws.nl gepubliceerd. Daarin staat ook een maandelijkse rubriek over wat juist wel of niet in de PMD-zak kan worden aangeboden.

PMD-zakken

Om PMD in te zamelen maakt de RAD gebruik van speciale PMD-zakken. De RAD wil zo zuiver mogelijk PMD-afval inzamelen. Daarom zijn de zakken gemaakt van gerecycled doorzichtig plastic. Op die manier kunnen de chauffeurs altijd nakijken of het aangeboden afval bij het PMD mag. Zo wordt het geaccepteerd door de verwerker en worden boetes door afkeuringen voorkomen.

De PMD-zakken zijn verkrijgbaar bij diverse afhaalpunten en bij de milieu straten. Het volledige overzicht van deze afhaalpunten is te vinden op de website van de RAD.

Inzameldagen PMD

Het PMD wordt één keer in de twee weken aan huis opgehaald. De zakken kunnen worden aangeboden op dezelfde plaats al waar de containers altijd worden verzameld. Alle inzameldagen zijn makkelijk terug te vinden in de RAD-app en op de website. In het Afvalnieuws van dinsdag 30 maart staat overigens ook een helder overzicht van de planning.

Ken je iemand die niet beschikt over internet? Laat hen dan weten dat er ook een papieren Afvalkalender 2021 beschikbaar is. Deze is aan te vragen via 0186-57 25 86.