RIVM meldt 12 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 13 maart.

Door Sam Fish

Op dat dashboard is te zien dat er in de afgelopen 24 uur 6446 nieuwe besmettingen zijn doorgegeven, dat zijn er dus nog meer dan gisteren, toen waren het er 6068. Dat is dus voor de tweede dag op rij boven de 6000 besmettingen per dag en daarvoor zaten we al op 5000 besmettingen per dag. We zeiden het gisteren al; dat gaat niet de goede kant op. Zeker niet als we met Pasen allemaal lekker op een terrasje willen zitten.

Hier op Goeree-Overflakkee is niets van die stijging te zien. Op het eiland zijn namelijk 12 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur. Nog steeds 12 te veel, maar gisteren waren het er 14, dat zijn er vandaag dus twee minder.

CuraMare 

Eigenlijk zou op vrijdag de nieuwe coronakaart van CuraMare gepubliceerd worden. Dat was om 19.00 uur echter nog steeds niet het geval. Maar vandaag staat de kaart van de zorgorganisatie wel online. Daarop is de situatie per locatie te bekijken als het gaat om besmettingen onder bewoners, cliënten en patiënten. De medewerkers staan niet op deze kaart.

Op deze nieuwe kaart is te zien dat er binnen het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland helaas drie mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee staat het sterftecijfer sinds 1 september in het ziekenhuis op 57. Binnen heel CuraMare zijn er sinds de nieuwe telling van 1 september al 65 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. We wensen de nabestaanden enorm veel sterkte met dit verlies.

Gelukkig zijn er ook mensen beter verklaard. Zo is er iemand ontslagen uit het ziekenhuis die thuis verder mag aansterken. En ook binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is een bewoner genezen verklaard. Vanaf de afdeling tijdelijke opname is ook iemand naar huis gestuurd. In Nieuw-Rijsenburgh in Sommelsdijk is echter weer een besmetting geconstateerd, dat is de enige op dit moment. In totaal vechten er binnen CuraMare nog 32 mensen tegen het virus.

CuraMare Coronakaart 12 maart