12 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid weer aangevuld met de nieuwe cijfers. We kijken naar de cijfers van vrijdag 26 februari.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn wederom gestegen en we zitten dus nog steeds boven de 5000 besmettingen per dag. In totaal zijn er in de afgelopen 24 uur 5151 nieuwe besmettingen gemeld in het land. Dat zijn er 122 meer dan gisteren. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er nieuwe besmettingen gemeld sinds gisteren. Hier zijn het er echter iets minder geworden, dus dat is goed nieuws. In totaal zijn er op het eiland 12 nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat zijn er 4 minder dan gisteren.

CuraMare 

En het is vrijdag en dat betekent dat CuraMare een nieuwe coronakaart heeft gepubliceerd. Hierop is de situatie te zien binnen hun locaties op dit moment. Hierbij gaat het alleen om bewoners, cliënten en patiënten. Medewerkers staan niet op de kaart vermeld.

Op de kaart van vrijdag 26 februari is te zien dat er binnen CuraMare de afgelopen week twee mensen zijn overleden aan het virus. Het gaat om één patiënt in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland en een bewoner van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Daarmee staat het sterftecijfer sinds 1 september binnen CuraMare op 57. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

Gelukkig zijn er in het ziekenhuis ook tien mensen genezen verklaard. En ook binnen de afdeling tijdelijke opname is één cliënt weer beter. Op dit moment vechten nog 29 mensen binnen CuraMare tegen het virus.

curamare coronakaart 26 februari