Aantal nieuwe besmettingen wederom gehalveerd (10)

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld, we kijken naar de cijfers van woensdag 24 februari.

Door Sam Fish

In de landelijke cijfers is helaas weer een stijging te zien. In 24 uur tijd zijn er namelijk voor heel Nederland 4420 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 586 meer dan een dag eerder. Een aardige stijging dus. Op Goeree-Overflakkee gaat het gelukkig de andere kant op. Hier zijn de cijfers weer gehalveerd. Er zijn voor vandaag namelijk 10 nieuwe besmettingen doorgegeven bij het RIVM. Gisteren waren dat er dus nog 20.

Vaccineren

Maandag is het zover, dan begint het vaccineren in de Staver. Voor het vaccineren in de Staver wordt dezelfde volgorde aangehouden als in de rest van het land. Het is dus niet zo dat er een lading vaccins naar het eiland wordt gestuurd zodat iedereen in één keer ingeënt kan worden. De prik is dus dichtbij, maar het is nog even wachten op de uitnodiging.

Komt dit bericht te laat en staat jouw afspraak al gepland op een andere locatie? Bel dan nog eens met het afsprakenbureau en probeer de afspraak te verplaatsen naar het eiland. “We kunnen niet garanderen dat het kan, maar proberen kan altijd,” zegt een woordvoerder van de GGD. “Nee heb je, ja kun je krijgen.”

Bereikbaarheid vaccinatielocatie 

De Staver in Sommelsdijk heeft een groot parkeerterrein, met de auto is het dus goed te doen. Het openbaar vervoer stopt er echter niet voor de deur, maar laat dat je nu niet tegenhouden om een afspraak te maken. De gemeente zorgt ervoor dat er elk half uur een gratis pendelbus heen en weer rijdt tussen de bushalte voor het gemeentehuis en de Staver. Op die manier kan toch iedereen bij de priklocatie aankomen.