Slechts 4 nieuwe besmettingen gemeld voor GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 20 februari. Het coronadashboard is een platform van de Rijksoverheid en is voor iedereen toegankelijk.

Door Sam Fish

Op het dashboard is voor vandaag een minimale daling te zien in de landelijke cijfers. Er zijn voor heel Nederland namelijk 4604 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 134 minder dan een dag eerder. Op het eiland is wel een groot verschil te zien met gisteren. In 24 uur tijd zijn er bij het RIVM namelijk 4 nieuwe besmettingen gemeld voor het eiland. Dat zijn er 15 minder dan gisteren!

CuraMare 

En de update van zorgorganisatie CuraMare is binnen. Gisteravond om 19.00 uur was er nog geen nieuwe coronakaart gepubliceerd, maar nu staat hij wel online. Hierop is de huidige situatie te zien van binnen de zorglocaties van CuraMare. De kaart gaat alleen over patiënten, cliënten en bewoners. Medewerkers staan dus niet op de kaart.

Op deze nieuwe kaart is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland in de afgelopen week 4 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Daarmee zijn er sinds de nieuwe telling van 1 september 48 patiënten overleden in het ziekenhuis, binnen heel CuraMare zijn dat er 55. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

In de Geldershof in Dirksland zijn er helaas drie nieuwe besmettingen bijgekomen. En in de thuiszorg zijn ook twee cliënten positief getest. In totaal vechten er binnen de locaties van CuraMare op dit moment 26 mensen tegen het coronavirus. Gelukkig zijn er op de afdeling tijdelijke opname twee mensen genezen verklaard. Zij mogen thuis verder aansterken.

curamare coronakaart 19 februari