Maar liefst 23 nieuwe besmettingen gemeld op GO

Foto: Afbeelding van AnnaliseArt via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 18 februari, en die zijn niet mals.

Door Sam Fish

Vooral landelijk is er een pittige stijging te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 4618 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1222 meer dan gisteren! En ook op Goeree-Overflakkee gaan de cijfers weer omhoog. Hier zijn sinds gisteren namelijk maar liefst 23 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 5 meer dan 24 uur geleden.

Prikken in de Staver

Gisteren meldden we het al even snel dat er vanaf 1 maart geprikt gaat worden in het Prieel van de Staver. We zeiden toen dat de GGD met meer informatie zou komen. Dat gebeurt dus niet. Wel is bekend dat iedereen die een uitnodiging krijgt, vanaf vrijdagmiddag 19 februari een afspraak kan gaan maken om gevaccineerd te worden in de Staver. Als je ’s morgens belt is dat dus misschien niet mogelijk, dus houd daar rekening mee. De afsprakenbureaus moeten dan op de hoogte zijn gebracht van de nieuwe locatie zodat zij daar ook mensen kunnen inplannen.

Ook is bekend dat in de Staver het landelijke protocol wordt aangehouden. Dus is jouw categorie in mei aan de beurt, dan blijft dat waarschijnlijk gewoon het geval. Het is dus niet zo dat hier een lading vaccins wordt afgeleverd zodat het hele eiland in een keer geprikt kan worden. We zullen dus gewoon geduld moeten hebben, alleen kan het prikken vanaf 1 maart dus wel dichterbij.

CuraMare 

En morgen is het vrijdag, wat betekent dat er een nieuwe coronakaart komt van zorgorganisatie CuraMare. Daarom kijken we nog heel even naar de situatie die vorige week werd gedeeld.

Op de kaart van vrijdag 12 februari is te zien dat er op dat moment nog 12 mensen in het ziekenhuis lagen met een coronabesmetting. De verzorgingstehuizen van CuraMare zijn inmiddels coronavrij. Alleen in de thuiszorg en op de afdeling tijdelijke opname vechten er nog mensen tegen het virus. Sinds de nieuwe telling van 1 september zijn er al 51 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

CuraMare coronakaart 12 februari