22 nieuwe coronabesmettingen gemeld op GO

Foto: Image by magica from Pixabay

Een nieuwe dag, dus nieuwe cijfers. Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 4 februari.

Door Sam Fish 

Op landelijk niveau is er wederom een kleine stijging te zien. Er zijn in de afgelopen 24 uur namelijk 4246 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Gisteren waren dat er 208 minder. De stijging op het eiland is gevoelsmatig een stuk groter. Hier worden voor vandaag namelijk maar liefst 22 nieuwe besmettingen gemeld. En dat is meer dan een verdubbeling met gisteren, toen waren er 10 nieuwe besmettingen in 24 uur.

Ziekenhuisverwijzingen

Wel lijkt het er in de ziekenhuizen iets beter aan toe te gaan. Huisartsen hebben vorige week namelijk meer verwijzingen uitgeschreven naar ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. Van de ziekenhuizen zegt 70 procent alle zorg te kunnen geven die binnen zes weken moet plaatsvinden om gezondheidsschade te voorkomen. Vorige week was dit nog 63 procent.

CuraMare 

En het is donderdag, dus we moeten nog één dagje wachten tot we een update krijgen vanuit zorgorganisatie CuraMare. We kijken daarom nog even naar de kaart van vorige week.

Op de kaart van vrijdag 29 januari is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland de afgelopen week helaas drie mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee staat de teller van overlijdens in het ziekenhuis op 40 sinds de nieuwe telling van 1 september. Binnen heel CuraMare zijn er inmiddels 46 coronapatiënten overleden.

Gelukkig zijn er ook mensen naar huis gestuurd, tien patiënten mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder aan te sterken. Ook twee mensen van de tijdelijke afdeling mochten naar huis. Op diezelfde afdeling en in woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh zijn echter wel weer twee nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daarmee zijn er binnen CuraMare op dit moment nog 22 mensen aan het vechten tegen het virus.

curamare coronakaart 29 januari