9 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Pixabay; 15734951

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is weer aangevuld met de nieuwe cijfers van zondag 24 januari.

Door Sam Fish

Landelijk is een kleine daling te zien, dus dat is mooi. Zo zijn er in de afgelopen 24 uur 4924 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 547 minder dan een dag eerder. Dat gaat dus de goede kant op. Op Goeree-Overflakkee zijn er echter meer besmettingen gemeld dan een dag geleden. Maar het is gelukkig geen bijzonder grote stijging. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 9 besmettingen gemeld op het eiland, dat zijn er 5 meer dan gisteren.

Teststraat Middelharnis 

De teststraat in Middelharnis is voortaan alleen nog open op maandag, woensdag en vrijdag. Dit komt doordat de vraag naar testen is afgenomen. Mocht die vraag weer toenemen, dan gaat de teststraat ook gewoon weer vaker open.

Testen kan tegenwoordig ook zonder symptomen. Dit kan vijf dagen na contact met een positief getest persoon. Ook kan dit naar aanleiding van een melding via de CoronaMelder app. Voor het testen moet je eerst vijf dagen in quarantaine. Is je testuitslag negatief, dan hoef je niet meer in quarantaine. Maak een testafspraak via www.coronatest.nl of bel naar 0800-1202.

Wacht je test en de uitslag altijd af in quarantaine.