Streekmuseum komt met Flakkeese mondkapjes

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Vind je mondkapjes maar vervelend en saai? Het Streekmuseum zorgt ervoor dat je er kelluf bij loopt.

Door Sam Fish

‘Mn kwibbe is kwiet’ en ‘Nie te korte bie’ is een greep uit de zeven verschillende mondkapjes van het Streekmuseum. Zwart en met een Flakkeese tekst, zo maak je de mondkapjes leuk en origineel!

Webshop

De zeven verschillende mondkapjes zijn verkrijgbaar in de webshop van het Streekmuseum. Door de lockdown kan ook de museumwinkel niet open en dus lossen ze het op deze manier op. Super makkelijk en net zo leuk. En met je aankoop steun je ook nog eens het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Met jouw steun kunnen de eilandverhalen verteld blijven worden en help je het museum de crisis door. Want zonder steun, geen museum. En wat is zo’n prachtig eiland als Goeree-Overflakkee nou zonder museum?

De mondkapjes gaan over de toonbank voor € 7,50 per stuk. Ze zijn op maat te maken door een lusje achter het oor. En natuurlijk kunnen ze gewassen worden in de wasmachine. Zo heb je dus geen wegwerpmasker meer nodig en bespaar je gewoon geld voor andere dingen. Dus kijk zeker even rond in de webshop. Er zijn genoeg mooie dingen te vinden!

Idee

Het idee voor de mondkapjes komt niet helemaal bij het Streekmuseum vandaan. “Het is een uitvloeisel van een project dat we hebben gehad vanuit het Streekmuseum met de Prins Maurits,” vertelt Bertrand van den Boogert. Hij is bestuurslid binnen het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. “Een van de projecten die de havo-brugklassers mochten uitwerken was ‘verzin merchandise voor het museum’. Iets dat we ook echt konden gaan verkopen binnen het museum. En er kwam dus een leerling met het idee voor mondkapjes.”

Zo gezegd, zo gedaan. Er zijn zeven diverse teksten in het eilandelijke dialect. Mis jij een uitspraak op de kapjes? Geef het door aan het museumbestuur. Wie weet wordt jouw kreet ook wel op een kapje gezet!