24 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd

Foto: Sam Fish

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de dagelijkse cijfers van woensdag 13 januari. We zijn weer omhoog gegaan.

Door Sam Fish

We zitten gelukkig nog steeds onder de 10.000. Maar na de net geen 5000 besmettingen van gisteren, zijn de 6148 nieuwe meldingen toch wel weer een vervelende boodschap. In de afgelopen 24 uur zijn er toch weer meer dan 1000 besmettingen meer gemeld dan gisteren. En op het eiland is deze stijging helaas ook te zien. Gelukkig geen duizend erbij, dan zou het eiland waarschijnlijk hermetisch afgesloten worden. Maar het zijn er wel 10 meer dan gisteren, namelijk 24 nieuwe besmettingen in 24 uur.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 890.000 Nederlanders positief getest. Dat aantal kan vrijdag boven de 900.000 uitkomen. Als dit tempo aanhoudt, wordt eind januari of begin februari de miljoenste besmetting in Nederland vastgesteld. Dat meldt het AD op haar website. 

Storing CoronaMelder

Heb je de app CoronaMelder op een Android-telefoon? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er een storing is. Het gaat om een storing binnen Google. Er komen op dit moment geen meldingen binnen als mensen in de buurt zijn geweest van iemand met corona. Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat de meldingen niet verloren gaan, ze worden alleen iets later verstuurd. Hoe lang de storing precies gaat duren is nog niet bekend. Mensen die de app op een iPhone hebben staan, hebben geen last van de storing.