9 nieuwe besmettingen gemeld voor het eiland

Foto: Afbeelding van AnnaliseArt via Pixabay

Het RIVM heeft de dagcijfers weer verzameld en gepubliceerd op het coronadashboard. En er is een mooie daling te zien vandaag.

Door Sam Fish

Zo zijn er voor heel Nederland 8169 nieuwe besmettingen doorgegeven via de GGD’en. Dat is nog steeds een groot aantal mensen, maar het zijn er al 1549 minder dan dat er gisteren werden gemeld. En we hebben het al vaker gezegd, maar we hopen oprecht dat dit het begin is van een échte daling. Dus niet het jojo-effect dat we over een week weer omhoog gaan, maar gewoon echt een goede daling zoals voor de zomer.

Op Goeree-Overflakkee zijn er vandaag 9 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een mooie daling vergeleken met de afgelopen dagen. We zaten een aantal dagen rond de 14 à 15 nieuwe besmettingen per dag. Die negen van vandaag zien er daardoor erg goed uit.

CuraMare

Het is vandaag vrijdag en dat betekent dat er een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare gepubliceerd is. Op dinsdag 4 januari is de vorige kaart gepubliceerd. Sinds dien is er niet heel veel veranderd. Maar toch wel wat.

Zo zien we helaas dat er sinds dinsdag 2 mensen aan de gevolgen van het virus zijn overleden in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Gelukkig zijn er daar ook 7 patiënten genezen verklaard. Er liggen nu nog 20 coronapatiënten in het ziekenhuis in Dirksland. En in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh is een bewoner genezen verklaard, daar vecht nu nog één persoon tegen het virus.

curamare coronakaart 8 januari