Wederom 14 nieuwe besmettingen gemeld bij RIVM

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

De landelijke cijfers hebben vandaag een flink zetje gehad. Dat is te zien op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

Door Sam Fish

Dat dashboard wordt elke dag aangevuld door het RIVM met de gegevens die zij krijgen vanuit de GGD’en in Nederland. En hoewel er gisteren nog 7142 nieuwe besmettingen werden gemeld voor heel Nederland, zijn dat er vandaag een stuk meer. Om precies te zijn gaat het om 2609 meer, namelijk 9737 besmettingen in 24 uur. Dat is een aardige stijging in de cijfers, maar dat kan komen doordat mensen zich weer gaan laten testen. Tijdens de kerstvakantie zit niet iedereen daarop te wachten. Maar er waren daarnaast ook teststraten dicht met de feestdagen én door storm Bella.

Op Goeree-Overflakkee is er niet echt iets veranderd. Hier zijn op donderdag 7 januari wederom 14 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er even veel als 24 uur geleden. Geen stijging, geen daling, maar nog steeds 14 te veel.

Vaccin

Op woensdag 6 januari zijn de eerste vaccins uitgedeeld aan zorgmedewerkers. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er al uitnodigingen op de mat gevallen. Heb jij een uitnodiging gekregen voor een vaccin, maar wil je deze niet laten zetten? Neem dan contact met ons op via een privébericht op Facebook of door een e-mail te sturen naar [email protected] We hebben al meerdere mensen gesproken die al een afspraak hebben gemaakt voor het laten zetten van de prik. We hebben echter nog niemand echt gesproken die het niet wil.