Wederom slechts 8 nieuwe besmettingen gemeld

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Nog één nachtje slapen en dan krijgen we een nieuwe update van binnen CuraMare. Tot die tijd moeten we het doen met enkel de cijfers van het RIVM.

Door Sam Fish

Het RIVM laat via het coronadashboard weten dat er in 24 uur tijd in heel Nederland 7438 nieuwe besmettingen zijn gemeld. Dat zijn er 1185 minder dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee zijn er vandaag weer 8 nieuwe besmettingen gemeld. Op vrijdag 1 januari was dat ook het geval, gisteren waren het er 9.

Dat is een fantastische daling in de cijfers. Maar of dit het werk is van de lockdown is nog niet zeker. Tijdens de feestdagen hebben minder mensen zich laten testen doordat diverse teststraten gesloten waren. Hoe de situatie in elkaar zit wordt waarschijnlijk ergens volgende week bekend.

CuraMare

En zoals eerder gezegd moeten we nog heel even geduld hebben tot we een update krijgen van de situatie binnen de locaties van zorgorganisatie CuraMare. Zij komen op maandag 4 januari met een nieuwe coronakaart. Daarom nog heel even een terugblik naar de kaart van maandag 28 december, de laatste kaart die we hebben gekregen.

Daarop is te zien dat er 12 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Er worden 9 patiënten behandeld op de afdeling tijdelijke opname en nog één bewoner binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh vecht tegen het virus. In totaal zijn er sinds de nieuwe telling van september 36 bewoners, cliënten en patiënten binnen CuraMare overleden aan de gevolgen van het virus.

CuraMare coronakaart 28 december