Het was een rumoerige jaarwisseling op GO

Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

Vuurwerk verbod of niet, er was een mooie show te zien op Goeree-Overflakkee vannacht. Maar dat was niet alles.

Door Sam Fish

Al om 9.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen van vuurwerkoverlast. Zwaar vuurwerk, harde knallen en grote groepen jeugd op straat. En dat verspreid over het hele eiland. Vuurwerk verbod of niet, er werd gewoon gestookt. En dat was natuurlijk te verwachten, het is al maanden onrustig op het eiland.

ME

Maar op sommige plekken liep het heel erg uit de hand. Er waren brandjes die geblust moesten worden en in Ouddorp en Sommelsdijk moest zelfs de ME langskomen. Zij zorgen ervoor dat de grote groepen mensen uit elkaar gedreven werden zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Die werden namelijk bekogeld met vuurwerk. Er werden branden gesticht, feestjes gegeven en spullen vernield.

In Ouddorp is zelfs de grote strandstoel op de rotonde vernield door vuurwerk. Jammer dat dat soort dingen dan weer nodig zijn. Gewoon een vuurpijl de lucht in schieten lijkt al jaren niet meer genoeg te zijn.

De beste wensen

Namens de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl wensen wij iedereen op Goeree-Overflakkee, en daarbuiten, de allerbeste wensen voor 2021. Veel slechter dan het afgelopen jaar zal het niet worden, maar het is niet in één keer allemaal voorbij. Blijf veilig, let op elkaar en maak er wat moois van dit jaar.