8 coronabesmettingen gemeld op Nieuwjaarsdag

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het nieuwe jaar is eindelijk aangebroken, maar we zijn helaas nog niet van dat rotvirus af. Dat duurt ook nog wel even, maar het lijkt wel de goede kant op te gaan.

Door Sam Fish

Het RIVM heeft de nieuwe dagcijfers gedeeld via het coronadashboard en die zien er goed uit. Zo zijn er op Goeree-Overflakkee in de afgelopen 24 uur slechts acht nieuwe besmettingen gemeld. Eerlijk is eerlijk, het zijn er acht te veel. Maar vergeleken met de cijfers van de afgelopen dagen is 8 een heel mooi getal.

Ook landelijk zijn de dagcijfers gedaald. In de afgelopen 24 uur werden er namelijk 8215 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er bijna 1500 minder dan gisteren. En het goede nieuws houdt niet op. Er zijn namelijk ook wat coronapatiënten ontslagen uit het ziekenhuis. Dat betekent dus dat er minder coronapatiënten in het ziekenhuis worden verzorgd. Op dit moment liggen er nog 2649 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 168 minder dan gisteren. Van hen liggen 692 mensen op een intensive care-afdeling en dat zijn er dan weer 21 minder dan gisteren.

Dat klinkt dus als heel goed nieuws. Hopelijk zet deze daling voort, dan krijgt het zorgpersoneel weer wat ademruimte.