Vier coronapatiënten overleden binnen CuraMare

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Een nieuwe week is aangebroken, ook voor het coronavirus. En dat betekent ook weer dat er nieuwe cijfers zijn binnengekomen bij het RIVM.

Door Sam Fish

Het RIVM heeft deze cijfers doorgezet naar het coronadashboard, daar kan iedereen gewoon rondneuzen en kijken naar statistieken en cijfers. De cijfers van maandag 28 december zijn ook weer binnen. Deze liggen een stuk lager dan de afgelopen weken. Dat is natuurlijk heel fijn, maar niet heel betrouwbaar. Dat komt doordat veel teststraten gesloten waren tijdens kerst én door de storm. Daardoor hebben we een vertekend beeld van de cijfers.

Toch willen we ze doorgeven, want dit zijn nu eenmaal de cijfers die zijn doorgegeven bij het RIVM en dus klopt het wel. Al zijn het er waarschijnlijk meer, het zijn er sowieso niet minder. Zo zijn er voor heel Nederland in de afgelopen 24 uur 7453 nieuwe besmettingen doorgegeven. Dat zijn er 1645 minder dan gisteren. Op Goeree-Overflakkee is er één minder binnengekomen vergeleken met gisteren, namelijk 15 nieuwe besmettingen.

CuraMare

Het is maandag 28 december en dat betekent dat we vandaag een update hebben gekregen van zorgorganisatie CuraMare. Zij delen in principe elke vrijdag een nieuwe coronakaart, maar toen was het kerst. Daarop is te zien hoe de situatie is binnen hun organisaties. Hierop staan echter alleen bewoners, patiënten en cliënten. Medewerkers vallen hier niet onder.

Doordat deze kaart maar één keer per week wordt vernieuwd, geeft ook dit een redelijk vertekend beeld. Je weet niet 100 procent zeker wat er tussendoor is veranderd binnen de cijfers, maar we zien wel wat de huidige situatie is. Zo zien we dat er sinds vrijdag 18 december, de dag van de laatste kaart, vier mensen zijn overleden binnen CuraMare. Dat zijn twee coronapatiënten in het ziekenhuis, één bewoner van de Geldershof en één patiënt van de tijdelijke afdeling. Daarnaast zijn er deze week ook 17 mensen genezen verklaard, vijftien in het ziekenhuis en twee binnen Nieuw Rijsenburgh. Op dit moment vechten er nog 22 mensen tegen het virus, binnen de organisatie.

CuraMare coronakaart 28 december