Fijne kerst! Landelijke cijfers zijn weer gedaald

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het was Tweede Kerstdag 2020, ik weet het nog heel goed, de cijfers waren weer gedaald.

Door Sam Fish

De cijfers op het coronadashboard zijn voor alsnog niet bijgewerkt. We hebben daarom een rondje gedaan langs wat andere bronnen en zo hebben we toch wat cijfers kunnen verzamelen voor vandaag. Alleen weten we niets over het eiland.

Dit komt natuurlijk allemaal door de kerst. Veel teststraten zijn niet open en er zijn ook maar weinig mensen die zich met de kerst laten testen. Wel zijn er veel mensen vóór kerst getest om zeker te zijn dat ze veilig op familiebezoek konden gaan.

Update 22.43 uur 

Inmiddels weten we dat er vandaag 19 besmettingen zijn gemeld op Goeree-Overflakkee. Dat zijn er 26 minder dan gisteren, toen werden er namelijk 45 gemeld bij het RIVM.

De cijfers

Het RIVM meldt dat er in de afgelopen 24 uur 9880 nieuwe besmettingen zijn gemeld. Dat zijn er 1657 minder dan gisteren. Houd er echter dus wel rekening mee dat dit minder kan zijn door de kerst. Het betekent dus niet automatisch dat we ook echt in een dalende lijn zitten qua cijfers. Al hopen we dat natuurlijk wel.

Op dit moment liggen er 2342 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat is het hoogste aantal sinds 7 november. Van deze 2342 patiënten liggen er 608 op een intensive-care afdeling. Daarnaast liggen er ook nog zeven Nederlandse patiënten op een ic-afdeling in Duitsland.

Cookieinstellingen