17 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Een nieuwe dag, dus nieuwe cijfers. Ook in het weekend. Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 19 december.

Door Sam Fish

Wederom liggen de landelijke cijfers erg hoog. Dit is al dagen door de nasleep van een ICT-storing bij het RIVM. Daardoor kwamen op maandag en dinsdag niet alle cijfers binnen. Deze werden de afgelopen dagen nog verrekend. Daarover wordt vandaag echter niet gesproken. Of de cijfers van vandaag dus zo hoog liggen door die storing, of omdat er echt zoveel nieuwe besmettingen zijn gemeld, is bij ons niet bekend.

Voor heel Nederland geldt in ieder geval dat er in de afgelopen 24 uur 12.282 nieuwe besmettingen zijn doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er bijna 300 meer dan gisteren. Op Goeree-Overflakkee zijn er ook nieuwe besmettingen gemeld, maar een stuk minder heftig. Voor vandaag komen er namelijk 17 bij. Vergeleken met de afgelopen dagen valt dat mee.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare komt tegenwoordig alleen nog op vrijdag met een update. Dat was dus gisteren, maar voor het geval je deze hebt gemist, plaatsen we hem hieronder gewoon nog een keer. Kleine moeite.

CuraMare coronakaart 18 december