26 besmettingen erbij gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

De nieuwe cijfers op het coronadashboard laten zien dat we nog steeds te maken hebben met de nasleep van de ICT-storing. Door die storing kwamen eerder deze week niet alle cijfers binnen.

Door Sam Fish

Het RIVM is dus nog steeds bezig met een inhaalslag. Wat dus de exacte dagcijfers zijn weten we niet. Maar we weten wel dat er in heel Nederland in de afgelopen 24 uur 12.028 besmettingen zijn gemeld. Daar zit dus een deel bij van de afgelopen dagen. Op Goeree-Overflakkee zijn er in de afgelopen 24 uur 26 nieuwe besmettingen gemeld. Of de cijfers hier nog goed lopen, of dat we ook last hebben van die storing, is niet bekend. Het RIVM meldt het volgende:

Door een eerdere ICT-storing bij de GGD zijn op maandag en dinsdag niet alle meldingen ontvangen. De achterstanden komen erbij op woensdag, donderdag en vrijdag. Daardoor vallen de dagcijfers op deze dagen hoger uit dan werkelijk.

CuraMare

En het is vrijdag, dus dat betekent dat er een nieuwe coronakaart klaarstaat. Deze kaart toont de situatie binnen de locaties van zorgorganisatie CuraMare. Alles daarbuiten wordt dus niet meegenomen. Ook mensen van het eiland die in een ander ziekenhuis worden behandeld, of komen te overlijden, worden hier niet op getoond. Rond de kerst wordt de kaart overigens aangepast op maandag 28 december en vrijdag 4 januari.

Op de kaart is te zien dat er vier coronapatiënten in het ziekenhuis zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Er liggen nu nog 9 patiënten te vechten tegen het virus. Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn drie bewoners genezen verklaard. Daar zijn nu nog drie bewoners ziek. En tot slot zijn er vijf coronapatiënten overgebracht naar de tijdelijke afdeling.

CuraMare coronakaart 18 december