17 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; 15734951

Weer een aardige stijging in het aantal besmettingen in de afgelopen 24 uur. Het is de vierde dag op rij dat de dagcijfers zijn gestegen.

Door Sam Fish

We waren eigenlijk redelijk gewend aan het jojo-effect van de cijfers. Dan weer hoger, dan weer lager. Maar de cijfers zijn nu al vier dagen steeds een stapje hoger gegaan. Zo waren er gisteren 6577 nieuwe besmettingen in heel het land. Vandaag zijn dat er weer meer, namelijk 6814 in 24 uur. Hopelijk gaan we morgen weer omlaag, we gaan het zien. Waar deze stijging vandaan komt is niet te zeggen.

Op Goeree-Overflakkee is er een minimale stijging te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er op het eiland 17 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren 16. De stijging valt hier dus wel mee, maar elke dag nieuwe besmettingen is nog steeds te veel.

CuraMare

Helaas is er dit weekend wederom geen update vanuit zorgorganisatie CuraMare. Dat betekent niet dat ze de cijfers niet doorgeven aan het RIVM, het betekent alleen dat ze de cijfers zelf niet naar buiten brengen middels hun coronakaart. Voor de exacte gegevens moeten we dus nog even wachten, morgen komt er als het goed is weer een nieuwe kaart. Tot die tijd moeten we het even doen met de kaart van vrijdag 4 december.

Op deze kaart is te zien dat er op dit moment nog 7 coronapatiënten in het ziekenhuis worden behandeld. In woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn op dit moment nog twee bewoners ziek van het virus. En tot slot liggen er nog drie mensen op de tijdelijke afdeling.

CuraMare coronakaart 4 december