17 besmettingen erbij gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft de cijfers van maandag 23 november gepubliceerd via het coronadashboard. Er is weer een lichtelijke daling te zien.

Door Sam Fish

Volgens het coronadashboard zijn er in de afgelopen 24 uur in heel Nederland 5214 besmettingen gemeld. Dat zijn er bijna 200 minder dan gisteren. Dat is dus goed nieuws, al kan daar een vertraging bijzitten van het weekend. Dat zou morgen duidelijk moeten worden. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er besmettingen bijgekomen. Hier is echter wel een stijging te zien. Zo werden er op zondag nog 10 nieuwe besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er maar liefst 17.

Waar deze besmette personen zich bevinden is nooit met zekerheid te zeggen. Daarom blijft het belangrijk om altijd en overal voorzichtig te zijn.

CuraMare

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is hoe de situatie binnen de locaties van zorgorganisatie CuraMare ervoor staat. Zo weten we dat er zeven mensen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Helaas is er ook iemand overleden aan de gevolgen van het virus in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. We wensen de nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies.

Verder is er in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk iemand genezen verklaard. En tot slot is er nog iemand opgenomen op de tijdelijke afdeling.

CuraMare coronakaart 23 november