10 coronabesmettingen erbij op GO in 24 uur

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is weer gedaald ten opzichte van de afgelopen dagen! Maar wacht heel even met juichen.

Door Sam Fish

Een daling in de cijfers is natuurlijk altijd goed nieuws en we zijn ook elke keer weer blij als er iets minder nieuwe besmettingen bijgekomen zijn. We zitten echter in het weekend en niet alle zorginstellingen geven cijfers door aan de GGD in het weekend. Het kan dus zomaar zijn dat er vertraging in de cijfers zit en dat er morgen ineens weer aardig wat meer bijkomen.

Maar voor nu zijn we even blij, want in de afgelopen 24 uur zijn er zo’n 600 minder nieuwe besmettingen gemeld dan gisteren. Toen waren het er namelijk 6093 en vandaag meldt het coronadashboard er 5407 voor heel Nederland. Ook op Goeree-Overflakkee is die daling te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 10 nieuwe besmettingen gemeld. Gisteren waren dat er nog 13.

CuraMare

Zoals vrijwel elk weekend is er ook nu geen update vanuit CuraMare. Dat doen zij in principe niet in het weekend, maar er kunnen uitzonderingen zijn en dat houden we dus braaf in de gaten. Geen nieuws, dus we kijken nog even naar de laatst bekende situatie, dat is de kaart van vrijdag 20 november. Daarop kunnen we zien dat er op dit moment in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis nog 13 coronapatiënten liggen. Ook zijn twee bewoners van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk nog ziek, in ’t Spectrum in Stellendam zijn dat er nog vier.

Sinds de nieuwe telling van 1 september zijn er helaas 20 coronapatiënten binnen zorgorganisatie CuraMare overleden aan het virus.

CuraMare coronakaart 20 november