13 besmettingen erbij gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by magica from Pixabay

Een nieuwe dag en dus nieuwe cijfers. Het RIVM heeft deze informatie weer doorgegeven via het coronadashboard.

Door Sam Fish

De laatste dagen zijn de cijfers aan de hoge kant. Dat komt door een ICT-storing binnen het RIVM en dus kwamen niet alle cijfers door. Die storing is verholpen en dus zou het einde van het rechttrekken nu in zicht moeten zijn. Dat wil zeggen. De cijfers zouden na vandaag weer zo goed als van de afgelopen 24 uur moeten zijn.

De landelijke cijfers zijn dus nog hoog, maar dat is nog met een laatste restje van de afgelopen dagen. Het coronadashboard meld daarom voor vandaag 6093 nieuwe besmettingen. Voor Goeree-Overflakkee is die stijging niet te zien. Hier zijn er dertien bijgekomen in de afgelopen 24 uur.

Hernesseroord

Vorige week meldden we dat er een corona-uitbraak was op het terrein van Hernesseroord in Middelharnis. Toen waren er 21 cliënten en 12 medewerkers besmet met het virus. Inmiddels is de situatie verergerd. Voor zover bekend zijn er nu namelijk 41 cliënten en 35 collega’s besmet met het virus.

“We testen ontzettend veel en constateren steeds meer besmettingen,” vertelt Angélique Koevoets. Zij is bestuurder binnen Zuidwester. “We werken hard aan het indammen van het virus. Dat vraagt veel van onze bewoners, verwanten en medewerkers. De situatie is zorgelijk. We leven dan ook mee met alle betrokkenen en wensen hen veel kracht en sterkte toe.”

De betreffende woningen zijn gesloten voor bezoekers. Ook zijn alle dagbestedingslocaties op het terrein gesloten. Op deze manier worden alle onderlinge contacten tussen cliënten en medewerkers van verschillende woningen zoveel mogelijk beperkt.