Twaalf nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is aangevuld met de cijfers van donderdag 19 november. In de landelijke cijfers is een aardige stijging te zien.

Door Sam Fish

Die stijging was er gisteren ook al, toen nog wel in kleine mate met zo’n 300 besmettingen meer dan een dag eerder. Maar vandaag is die stijging wat groter. Er zijn namelijk voor heel Nederland in de afgelopen 24 uur 5725 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Gisteren waren dat er nog 4628, dat zijn er vandaag dus ruim 1000 besmettingen meer.

Op Goeree-Overflakkee ziet het er wat beter uit. Hier werden gisteren nog dertien nieuwe besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er 12. Op het eiland is dus een kleine daling te zien in de cijfers. Goed nieuws dus, al is elke nieuwe besmetting er één te veel.

Storing

Het is ons duidelijk geworden dat er een storing was. Wij waren hiervan niet op de hoogte. De landelijke cijfers van vandaag vallen dus hoger uit doordat gisteren niet alles was doorgegeven. Het RIVM meldt het volgende:

Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven. Door een ICT-probleem heeft het RIVM niet alle positieve testuitslagen ontvangen. Het probleem is inmiddels opgelost. Het dagcijfer van vandaag geeft daarom een vertekend beeld. Het aantal ontbrekende meldingen wordt geschat op ongeveer 1.000. Deze zullen vanaf morgen zichtbaar worden. Het aantal meldingen zal hierdoor morgen naar verwachting hoger zijn.

Excuses voor de verwarring.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare heeft ook haar nieuwe kaart gedeeld. Op deze kaart staat de situatie per locatie afgebeeld. Hierbij gaat het echter alleen om patiënten, cliënten en bewoners. Medewerkers staan niet op deze kaart.

Zo is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland opnieuw twee mensen zijn opgenomen. Op dit moment worden daar 15 coronapatiënten behandeld. In woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn twee bewoners gelukkig weer genezen verklaard. Daar vechten nu nog twee bewoners tegen het virus. Ook binnen woonzorglocatie ’t Spectrum in Stellendam is een bewoner weer beter. Daar zijn er nu nog vier ziek.

CuraMare coronakaart 19 november