Wederom 18 coronabesmettingen gemeld op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 16 november. En goed nieuws! Landelijk is er weer een daling te zien.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn enorm aan het schommelen de laatste tijd. Lange tijd waren ze aan het afvlakken, elke dag minder nieuwe besmettingen. Maar toen ineens ging het weer een paar dagen omhoog. Nu is er voor de derde dag op rij weer een zogeheten daling te zien. Er worden voor heel Nederland in 24 uur tijd 4873 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 576 minder dan een dag eerder.

Op Goeree-Overflakkee is die daling echter niet te zien, maar een stijging gelukkig ook niet. Hier zijn de cijfers gelijk gebleven. In 24 uur tijd zijn er op Goeree-Overflakkee net zoveel nieuwe besmettingen bijgekomen als een dag eerder; 18.

CuraMare

En we zijn het weekend weer uit wat betekent dat zorgorganisatie CuraMare met een nieuwe kaart naar buiten komt. Daarop is niet alleen goed nieuws te zien. Er zijn tijdens het afgelopen weekend namelijk drie coronapatiënten in het ziekenhuis overleden aan het virus. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Gelukkig zijn er wel ook vier coronapatiënten in het ziekenhuis genezen verklaard. Dat is ook het geval binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh. Daar is één bewoner genezen verklaard. Daar vechten nu nog vier bewoners tegen het virus.

curamare coronakaart 16 november