16 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Het RIVM meldt via het coronadashboard de dagelijkse coronacijfers. En die van maandag 9 november zijn inmiddels binnen.

Door Sam Fish

Zo is weer een mooie afvlakking te zien in de landelijke cijfers. Het coronadashboard meldt voor heel Nederland namelijk 4709 nieuwe besmettingen in 24 uur. Dat zijn er bijna 1000 minder dan op zondag 8 november, toen waren het er 5703. Uiteraard is het maandag en kán er een vertraging in de cijfers van het weekend zitten. Maar al met al gaat de situatie er steeds beter uitzien.

Het hoogtepunt van het aantal dagelijkse besmettingen was op vrijdag 30 oktober. Er werden toen 11.141 besmettingen in 24 uur gemeld. Inmiddels zitten we ongeveer gelijk met een maand geleden, een week vóór de gedeeltelijke lockdown.

Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee zijn er ook besmettingen bijgekomen. Hier zijn 16 nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Gisteren waren dat er 25. Dat is dus een mooie afvlakking van de cijfers op het eiland.

En het weekend is weer voorbij en dat betekent dat zorgorganisatie CuraMare ook weer haar coronakaart aangepast. De kaart vind je onder de video van de Jeruzalem Challenge waaraan CuraMare heeft meegedaan.

Op de CuraMare coronakaart is te zien dat er helaas een coronapatiënt is overleden in het ziekenhuis. Ook zijn er 8 patiënten genezen verklaard. In woonzorglocatie ’t Spectrum in Stellendam is er helaas nog een besmetting bijgekomen. Daar vechten nu 5 bewoners tegen het virus.

Lockdown

Tijdens de laatste persconferentie werd aangekondigd dat er mogelijk een volledige lockdown zou komen voor gebieden met veel besmettingen. De regio Rotterdam-Rijnmond hoort bij die regio’s en Goeree-Overflakkee hoort weer bij de regio Rotterdam-Rijnmond. Die lockdown zou inhouden dat sommige winkels dicht moeten en dat er een avondklok zou komen.

Maar waarschijnlijk is er goed nieuws. Het is namelijk vrijwel zeker dat er geen extra maatregelen komen voor deze regio’s. De cijfers dalen de laatste twee weken aardig. Zelfs zo goed dat er geen aanleiding zou zijn voor de extra maatregelen. Het gerucht gaat dat er morgen dus ook geen persconferentie komt. Coronaminister Hugo de Jonge zou in plaats daarvan het besluit kort toelichten op de stoep van het ministerie.

Waarschijnlijk is er volgende week dinsdag, 17 november, weer een persconferentie. Dan zitten ook de twee weken gedeeltelijke lockdown erop en wordt er besloten hoe we verder moeten.

CuraMare coronakaart 9 november