23 nieuwe besmettingen gemeld voor het eiland

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

De afgelopen week ging het goed met de cijfers in Nederland. Er was een mooie afvlakking te zien in de stijging. Nog wel nieuwe besmettingen, maar elke dag minder.

Door Sam Fish

Tot vandaag. Het RIVM meldt op het coronadashboard namelijk weer een stijging met de cijfers van vrijdag 6 november. In de afgelopen 24 uur zijn er in heel Nederland namelijk 7272 nieuwe besmettingen gemeld. Ruim 200 meer dan een dag eerder, toen waren het er 6996. Uiteraard is het hopen dat dit een eenmalige uitschieter is om de een of andere reden. Of dat inderdaad het geval is, dat zien we waarschijnlijk aan de cijfers van zaterdag 7 november.

Ook op Goeree-Overflakkee is een lichte stijging te zien in het aantal nieuwe besmettingen. In de afgelopen 24 uur zijn er op het eiland namelijk 23 nieuwe besmettingen gemeld.

CuraMare

Ook CuraMare heeft haar coronakaart aangepast met de cijfers van vandaag. Daarop is echter te zien dat er 5 coronapatiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Daarvan is echter niets terug te vinden in de cijfers van het aantal coronapatiënten dat op dit moment in het ziekenhuis ligt. Op de kaart van 5 november stond namelijk dat er 18 mensen in het ziekenhuis liggen met het coronavirus. En op de kaart van vandaag nog steeds.

Op donderdag 5 november was er echter ook verwarring over de kaart. We hebben hierover nog geen contact kunnen leggen met CuraMare.

CuraMare Coronakaart 6 november