38 besmettingen erbij gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: PR CuraMare

Een nieuwe dag en dus ook nieuwe cijfers. Zowel CuraMare als het coronadashboard heeft de informatie op hun website aangepast met de cijfers van woensdag 4 november.

Door Sam Fish

Zo is de stijging van het aantal landelijke coronabesmettingen wederom minder heftig dan een week geleden. In de afgelopen 24 uur zijn er 7657 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er ruim 100 minder dan gisteren. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er nieuwe besmettingen bijgekomen. Dit zijn er wel meer dan gisteren, hier is dus voor vandaag geen afvlakking te zien in de stijging. In de afgelopen 24 uur zijn er op het eiland 38 besmettingen bijgekomen.

CuraMare

Zoals gezegd heeft ook zorgorganisatie CuraMare haar kaart aangepast met nieuwe informatie. Daarop is te zien dat er twee mensen uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Echter zijn er ook weer vier nieuwe opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Op dit moment liggen er 22 coronapatiënten in het ziekenhuis.

Daarmee loopt het ziekenhuis over. Er is vrijwel geen plaats meer voor coronapatiënten en dus worden in de komende weken patiënten ondergebracht binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh. Daar wordt een speciale afdeling ingericht waar de coronapatiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat de andere bewoners van de woonzorglocatie niet besmet worden.

curamare coronakaart 4 november