RIVM meldt 30 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM kampte op woensdag 28 oktober wederom met een ICT-probleem. Dat zorgde ervoor dat niet alle cijfers binnen waren gekomen.

Door Sam Fish

Inmiddels zijn alle cijfers van woensdag én donderdag binnen. Zo worden er voor vandaag 10.280 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Nederland. Maar dat is dus inclusief het restant van gisteren dat niet binnen was gekomen bij het RIVM. Daarmee zou het erop lijken dat er een daling is in het aantal besmettingen.

Ook voor Goeree-Overflakkee zijn er helaas weer nieuwe besmettingen gemeld. Dit zijn er 30, gisteren waren dat er 26. Daar zit dus niet een extreem groot verschil, ook niet als je kijkt naar de afgelopen twee weken.

CuraMare

Op de nieuwe coronakaart van CuraMare is helaas te zien dat er wederom iemand is overleden in het ziekenhuis. Daarmee staat de teller op maar liefst 9 overleden coronapatiënten in het ziekenhuis sinds 1 september. In totaal zijn er sinds 1 september 11 mensen overleden aan het virus binnen heel CuraMare.

Daarnaast zijn er ook weer drie mensen met het virus opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar is in de afgelopen 24 uur ook iemand ontslagen. In totaal worden er nu nog 17 mensen in het ziekenhuis verzorgd. Binnen heel CuraMare vechten op dit moment nog 20 mensen tegen het virus.

Wel is er een kleine verschuiving te zien. Zo zien we dat er binnen woonzorglocatie de Geldershof geen bewoners meer ziek zijn. Maar wel is er een besmetting bijgekomen binnen het Spectrum in Stellendam.

CuraMare coronakaart 29 oktober