Zorgorganisatie CuraMare zet alles in voor veilige zorg

Foto: CuraMare

CuraMare doet er alles aan om corona eronder te krijgen. En daarnaast doen ze ook hun stinkende best om veilige zorg de leveren.

Het kan dan ook niet anders dan dat de zorgorganisatie met extra maatregelen komt. Dit is nodig, want (nog) niet alle bezoekers houden zich aan de geldende regels.

Corona coaches

De uitbraak van het virus heeft veel veranderd. Wat echter lastig blijft is het gedrag van mensen veranderen. Neem bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand. De één houdt liever drie meter afstand, terwijl het er bij de ander wel eens bij inschiet.

Anderhalve meter afstand houden blijkt in de praktijk dus niet altijd even makkelijk. Daarom heeft CuraMare besloten om corona coaches in te zetten. Deze coaches zijn sinds begin oktober aanwezig op alle CuraMare-locaties. Zij helpen mensen bij het bewust worden van de anderhalve meter afstand.

Bluuf 1,5 m. uut m’n buurt

Het is niet altijd even makkelijk om elkaar aan te spreken op gedrag. Daarom maken de corona coaches gebruik van een handig hulp middel. En deze kun je eigenlijk niet missen. Ze dragen namelijk een knalgele aanvoerdersband met daarop de teskt ‘Bluuf 1,5 m. uut m’n buurt’. Die herinneren medewerkers en bezoekers op een opvallende manier aan de te houden afstand.

“Onze patiënten en cliënten zijn kwetsbaar en de medewerkers onmisbaar,” zegt Koos Moerland. Hij is de voorzitter van de raad van bestuur binnen CuraMare. “Om de zorg en veiligheid te geven aan iedereen die het nodig heeft, roepen we bezoekers op zich te houden aan de maatregelen. Deze zijn nodig om het coronavirus tegen te gaan.”

Het inzetten van de coaches is een aanvulling op de bestaande maatregelen. Daarnaast vraagt CuraMare ook iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes.

Afschaling ziekenhuiszorg

De zorg voor coronapatiënten neemt overal in het land verder toe. Dat betekent dat ook het ziekenhuis de reguliere zorg verder afschaalt om die zorg te kunnen bieden. Er wordt zeer zorgvuldig gekeken naar welke zorg door moet gaan en wat er uitgesteld kan worden. Ook wordt er gekeken of het mogelijk is om een behandeling te verplaatsen naar het Spijkenisse Medisch Centrum.

Heb je klachten die zorgwekkend zijn? Zoals bijvoorbeeld pijn op de borst. Dan is het belangrijk dat je niet wegblijft het van een dokter. De zorg op de Spoedeisende Hulp blijft altijd doorgaan. En daarbij is het ziekenhuis ook altijd veilig te bezoeken. De coronapatiënten liggen namelijk goed afgeschermd van alle andere patiënten en zorgafdelingen.

Situatie woonzorglocaties en thuiszorg

Helaas zijn er ook op de woonzorglocaties bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Van de eerste golf is veel geleerd. Bewoners en medewerkers worden het best beschermd wanneer de hygiënemaatregelen worden gehandhaafd. Er wordt laagdrempelig getest en bij verdenking van of echte besmetting worden bewoners in (cohort)isolatie verzorgd.

Daarnaast gelden de aangepaste bezoekafspraken en bezoekalternatieven. Dat zorgt ervoor dat bezoek wel gewoon mogelijk blijft. Ook doen ze er alles aan om de zorg bij cliënten thuis door te laten gaan. Alle thuiszorgmedewerkers houden zich aan de maatregelen. Zij maken tevens gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen