16 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het coronadashboard heeft de cijfers van woensdag 21 oktober gepubliceerd. En er is een aardige stijging te zien.

Door Sam Fish

Landelijk zijn er 8764 nieuwe besmettingen gemeld. Maar ook 84 nieuwe ziekenhuis opnames. Op dit moment worden er 1943 coronapatiënten behandeld in de Nederlandse ziekenhuizen. 450 van hen liggen op de intensive care-afdelingen. Dat zijn er 31 meer dan gisteren.

Ook op Goeree-Overflakkee zijn er besmettingen bijgekomen. Gisteren werden er 30 nieuwe besmettingen gemeld. Vandaag zijn dat er 16.

CuraMare

De nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare staat ook online. Deze gaat alleen over bewoners, patiënten en cliënten. Medewerkers worden niet vermeld op deze kaart.

Op de kaart van woensdag 21 oktober is een aardige verschuiving in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland te zien. Zo zijn er twee nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat gebeurt alleen als het virus te heftig is om thuis te kunnen blijven. Gelukkig zijn er ook weer vijf patiënten uit het ziekenhuis ontslagen. Helaas is er één patiënt overleden aan de gevolgen van het virus. De teller daarvan staat nu op vier.

De situaties in woonzorglocaties de Geldershof in Dirksland en Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn hetzelfde gebleven.

curamare coronakaart 21 oktober