Nog eens 22 besmettingen erbij op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Wederom een grote klapper vandaag op het gebied van het coronavirus. Het coronadashboard heeft de dagelijkse cijfers voor zondag 18 oktober bekend gemaakt.

Door Sam Fish

Het landelijke cijfer is niet mals. Er zijn in de afgelopen 24 uur maar liefst 8184 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat is geen enorme stijging vergeleken met een dag eerder, maar deze cijfers zijn niet cumulatief. Elke dag 8000 besmettingen zijn er echt heel veel. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er besmettingen bijgekomen volgens het coronadashboard. Hier gaat het voor de tweede dag op rij om 22 nieuwe coronabesmettingen.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare heeft dit weekend geen nieuwe coronakaart gepubliceerd. Of zij in het weekend ook geen cijfers doorgeven aan het RIVM is ons niet bekend. Wel is bekend dat het ziekenhuis haar reguliere zorg langzaam afschaalt om meer en betere zorg te kunnen bieden aan de coronapatiënten. Er wordt zorgvuldig gekeken naar welke zorg door moet gaan en welke uitgesteld kan worden. Ook wordt er gekeken of bepaalde afspraken verplaatst kunnen worden naar het Spijkenisse Medisch Centrum. De zorg op de Spoedeisende hulp blijft gewoon doorgaan.

Patiënten wiens afspraak wordt verzet of veranderd in een telefonisch consult, zullen hierover bericht worden. Hoor je niets? Dan gaat de afspraak gewoon door zoals gepland.

Zorg blijft belangrijk

Het coronavirus mag dan weer de grootste aandacht hebben als het gaat om de zorg, maar andere zorg moet ook doorgaan. Zit je ergens mee? Heb je klachten of vragen over iets? Blijf dan niet weg. Het is belangrijk dat ook deze zorg gewoon doorgaat. Het ziekenhuis is veilig te bezoeken. De coronapatiënten worden namelijk strikt gescheiden gehouden van de niet-coronapatiënten.