Eén op de drie bewuster bezig met de gezondheid

Foto: Afbeelding van Messan Edoh via Pixabay

Eén op de drie Nederlanders is sinds de corona uitbraak bewuster bezig met de eigen gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat vier op de tien Nederlanders bewuster zijn van waar ze staan op het gebied van hun gezondheid. Van de deelnemers gaf 82 procent aan dat ze bezig zijn met een gezonde leefstijl. Een beter voedingspatroon en meer beweging worden het meest genoemd. Meer kunnen genieten komt daar vlak achteraan.

Negatieve emoties

Voor vier op de tien zijn negatieve emoties bepalend om te starten met het verbeteren van de gezondheid. Denk aan emoties als angst, schaamte of verdriet. En als je je leefstijl dan omgooit kan het zijn dat je dingen bereikt. Zo is 55 procent erg tevreden. 67 procent is zeer tevreden met het resultaat van meer bewegen. En 78 procent is erg te spreken over de verbetering van hun woonomgeving.

Het begin

Een begin maken met het verbeteren van de gezondheid is voor 21 procent van de Nederlanders echter moeilijk. Voor 15 procent geldt dat hun inspanningen hiervoor hen meer kost dan het oplevert.

Het onderzoek wijst verder uit dat 36 procent van de Nederlanders zich door corona vermoeider en somberder voelt. Bij de groep 18 tot en met 24-jarigen jaar is dit 57 procent.