Gratis weerbaarheidstraining voor jongeren op GO

Foto: Sam Fish

Jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 16 jaar zijn bezig om zich te identificeren. Ze zijn dus bezig zichzelf te vinden.

In die zoektocht zijn meningen van andere mensen vaak erg belangrijk. Dat zorgt ervoor dat de jongeren makkelijk te beïnvloeden zijn. Op deze leeftijd hecht iemand meer waarde aan wat vrienden vinden dan wat hun ouders belangrijk vinden. En dat terwijl de huidige vrienden soms geen echte vrienden blijken te zijn.

Weerbaarheidstraining

Herken je dit? Of heb je de indruk dat je kind zich te veel laat beïnvloeden door anderen? Dan is deze training wellicht geschikt voor hen. In opdracht van de gemeente organiseert Stichting ZIJN Jongerenwerk een weerbaarheidstraining. Deze training is genaamd ‘Wie ben ik?’ en is speciaal voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.

Het is een interactieve training waarbij de nadruk ligt op veiligheid en persoonlijke ontwikkeling. Er wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen. Denk aan kringgesprekken, samenwerkingsopdrachten en creativiteit.

Training

Bij ‘Wie ben ik?’ is er gekozen voor de methode Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). NLP is een krachtige en effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. Met NLP gaat je kind aan de slag met hoe ze denken, handelen, voelen en communiceren.

Er wordt gewerkt aan bewustwording van het eigen handelen. Hierdoor krijgen ze een andere kijk op hun handelen en zien ze wat eventueel beter werkt. Het doel van het programma is dan ook om de jongeren inzicht te geven in zichzelf. Hoe kijken ze naar de wereld? Waar liggen de grenzen? Hoe ga je om met groepsdruk? En welke hulpbronnen kun je inzetten op weg naar volwassenheid?

Meer informatie

Wil je meer informatie over de cursus? Meld je dan aan voor de informatieavond op dinsdag 3 november. De avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Vanwege het coronavirus is het belangrijk om je vooraf aan te melden. Er is ook maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus.