Coronadashboard meldt 21 nieuwe besmettingen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het coronadashboard is aangevuld met de cijfers van vrijdag 9 oktober. Er is een enorme stijging te zien in de cijfers.

Door Sam Fish

Zo zijn er in heel Nederland net iets minder dan 6000 nieuwe besmettingen waargenomen. Om precies te zijn gaat het om 5983 nieuwe gevallen. Maar ook op Goeree-Overflakkee is een enorme stijging te zien. Hier zijn in de afgelopen 24 uur 21 nieuwe besmettingen gemeld.

Stijging

Met 5983 nieuwe besmettingen is het wel maar een klein verschil met de cijfers van donderdag 8 oktober. Toen werden er 5831 nieuwe besmettingen gemeld. In de afgelopen dagen zijn er al bijna 34.000 besmettingen bijgekomen. In de afgelopen 24 uur zijn er 69 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Op de intensive care afdelingen zijn er 11 patiënten bijgekomen. Daar liggen nu 239 coronapatiënten. De aflopen 24 uur zijn er ook 14 overledenen gemeld.

De resultaten van de nieuwe maatregelen zouden een deze dagen zichtbaar moeten worden. Die gingen ongeveer anderhalve week geleden in. Met een gemiddelde incubatietijd van 10 dagen zou dus snel verandering zichtbaar moeten zijn.

CuraMare

Ook CuraMare heeft haar cijfers aangepast op de website van het ziekenhuis. Daarop is te zien dat er één patiënt uit het ziekenhuis is ontslagen. Echter is er ook weer een patiënt bijgekomen. Dat houdt in dat daar de situatie dus gelijk blijft, er liggen nog steeds 8 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

De situatie in woonzorglocatie Geldershof is niet veranderd. Daar zijn twaalf bewoners besmet met het coronavirus. Zij zijn overgeplaatst naar een speciale afdeling binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. De overige bewoners van de Geldershof mogen hun kamer vrijwel niet verlaten. Dit is om te zorgen dat er geen verdere verspreiding plaatsvindt. Wel mogen ze bezoek ontvangen.

curamare coronakaart 9 oktober

Cookieinstellingen