Zes coronapatiënten ontslagen uit ziekenhuis

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het is dinsdag en dat betekent dat het RIVM de nieuwe coronacijfers heeft gepubliceerd. Dit zijn de cijfers van 30 tot 6 oktober.

Door Sam Fish

De afgelopen week zijn er in heel Nederland  27.485 mensen positief getest op het virus. Vorige week waren dat er nog 19.326. Er zijn 803 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, 122 daarvan zijn opgenomen op de intensive care afdeling. Een week eerder waren dat nog 501 en 100 patiënten.

Helaas zijn er in de afgelopen week ook 89 mensen overleden aan het virus. Hier is een kleine daling te zien. Vorige week werden er nog 102 overledenen gemeld.

Disclaimer

De cijfers die hier worden genoemd zijn niet allemaal van de afgelopen week. Soms is er wat vertraging bij het doorgeven van de cijfers. Deze worden dan in de cijfers van de week erna rechtgetrokken.

De kans is groot dat ook niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Reproductiegetal R

Het reproductiegetal R laat zien hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één corona-patiënt. Ook dit getal is deze week een heel klein beetje gedaald. Zo was het reproductiegetal vorige week 1,27. Deze week staat het op 1,17. Dat betekent dat 100 besmette mensen samen 117 andere mensen besmetten met het virus.

Een minimale verandering, maar wel een verandering de goede kant op.

Testen

In de afgelopen week zijn er 222.877 testen afgenomen. Hier van was 9,1 % positief. Vorige week werden er 207670 testen afgenomen, toen was 8,0 % positief.

Heb jij corona-achtige klachten? Laat je dan testen. Een afspraak maak je heel makkelijk via www.coronatest.nl of 0800-1202. De wachtrijen zijn echter lang. We horen zelfs dat mensen van Goeree-Overflakkee naar Den Helder worden gestuurd. Heb jij hiermee te maken en wordt je naar een bizarre locatie gestuurd om te testen? Neem dan contact met ons op! Stuur een mailtje naar [email protected].

Goeree-Overflakkee

Op de coronakaart van het RIVM is te zien dat er 83 mensen besmet zijn geraakt op Goeree-Overflakkee. Deze kaart loopt van 23 september tot 6 oktober. Dat betekent dus dat die 83 besmettingen van 2 weken zijn. We weten dat er vorige week 47 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat betekent dat er deze week 36 zijn bijgekomen. Dit klopt echter niet helemaal met de dagelijkse cijfers die zijn doorgekomen. Volgens die cijfers zouden het er deze week 55 moeten zijn. Waar dit precies verkeerd is gegaan is niet bekend, aangezien de dagelijkse cijfers vanaf het coronadashboard komen. De cijfers van het coronadashboard komen ook vanaf het RIVM.

6 oktober

De cijfers van het RIVM gaan van 30 september tot 6 oktober, dus niet tot en met 6 oktober. Maar er zijn voor vandaag wel nieuwe cijfers te noemen. In heel Nederland zijn vandaag 4548 nieuwe besmettingen geconstateerd. Voor Goeree-Overflakkee zijn dat er 3.

Op de coronakaart van CuraMare is op de versie van maandag 5 oktober te zien dat er 6 mensen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Wel zijn er ook weer een paar bijgekomen. Er liggen nu nog vier mensen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. De situatie binnen woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland is onveranderd.

CuraMare coronakaart 5 oktober