Vier nieuwe coronabesmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; 15734951

De Rijksoverheid heeft het coronadashboard weer geactualiseerd. Daarop is een enorme dagelijkse stijging te zien.

Door Sam Fish

Die enorme stijging is terug te vinden in de landelijke cijfers. In de afgelopen 24 uur zijn er in heel Nederland namelijk 4581 nieuwe besmettingen bijgekomen. Op Goeree-Overflakkee valt deze stijging enigszins mee. Hier zijn er in de afgelopen 24 uur vier besmettingen bijgekomen. Niet veel, maar toch vier te veel.

CuraMare

Uiteraard kijken we ook elke dag naar de situatie binnen zorgorganisatie CuraMare. Zij updaten hun coronakaart in principe elke werkdag. De laatste kaart die op de website staat is echter van 1 oktober. We weten op dit moment dus niet de laatste details. Maar we weten wel dat er op 1 oktober 8 mensen in het ziekenhuis lagen met het virus. Daar is sinds 1 september ook al één persoon overleden.

Binnen de Geldershof waren op 1 oktober 11 mensen besmet met het virus, dit is exclusief medewerkers. Ook daar is één bewoner overleden aan het virus. De bewoners die het virus onder de leden hebben zijn overgeplaatst naar een speciaal ingerichte afdeling binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Zij krijgen daar alle zorg die nodig is.