11 Nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Er staan weer nieuwe cijfers op het coronadashboard. Daarop is te zien dat er op Goeree-Overflakkee 11 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen.

Door Sam Fish

Er is ook een stijging te zien in de landelijke cijfers, al ligt die iets lager dan een dag eerder. In de afgelopen 24 uur zijn er in heel Nederland 3263 besmettingen bijgekomen. Op Goeree-Overflakkee zijn dat dus 11 nieuwe besmettingen in 24 uur. Gisteren werden er voor het eiland ook al negen gemeld.

Op de CuraMare coronakaart van woensdag 30 september was te zien dat er binnen de Geldershof nog een besmetting had plaatsgevonden. Daar staat het totaal nu op 11 besmette bewoners, patiënten en cliënten. Medewerkers van CuraMare staan niet op de kaart aangegeven. Deze besmette bewoners zijn overgeplaatst naar een speciale afdeling van Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Daar krijgen ze alle zorg die ze nodig hebben.

Volgens diezelfde kaart liggen er op dit moment nog 4 mensen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Mondkapjes

Het kabinet heeft voor heel Nederland het dringende advies gegeven om mondkapjes te dragen in publiekelijke binnenruimtes. Denk daarbij aan ziekenhuizen, winkels en bibliotheken. Het is dus geen officiële verplichting, maar een sterk advies. Veel winkels geven zelf al het goede voorbeeld. Bij de Albert Heijn draagt het personeel al een mondmasker.

In Bijenkorf en bij de Ikea is een mondkapje verplicht gesteld door de winkel zelf. Hier krijg je een gratis mondkapje als je deze niet zelf bij je hebt.

Hersenstichting

De hersenstichting is trouwens een crowdfundingsactie gestart. Ze hebben 325.000 euro nodig voor een onderzoek naar hersenschade door corona. Het grootste deel van het bedrag is al binnen, maar er mist nog een klein beetje. Wil je meer informatie? Check het bericht!

Wij horen op Goeree Overflakkee bij regio Rotterdam Rijnmond. Dus dragen wij mondkapjes in onze winkel.

Geplaatst door Albert Heijn Middelharnis op Woensdag 30 september 2020