Maar liefst 12 nieuwe corona-besmettingen erbij!

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

De corona-cijfers van donderdag 24 september zijn binnen. En we kunnen je alvast zeggen; goed zijn ze niet.

Door Sam Fish

In heel Nederland worden er voor donderdag 24 september maar liefst 2552 nieuwe besmettingen gemeld. De regio Rotterdam-Rijnmond is daarmee de hoogste stijger in het aantal nieuwe besmettingen. Alleen in deze regio zijn er namelijk al 417 bijgekomen. Op Goeree-Overflakkee zijn er 12 nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur.

Veranderingen binnen CuraMare

Ook de corona-kaart van zorgorganisatie CuraMare is vernieuwd. Op de kaart van vandaag is te zien dat 4 mensen ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Dat is goed nieuws. Echter, zijn er ook weer drie nieuwe mensen opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Dat betekent dat er nu drie mensen in het ziekenhuis liggen. Dat zijn dus alleen de drie nieuwe.

Daarnaast zijn er ook weer besmettingen geconstateerd in woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland. Daar zijn er drie bijgekomen. Helaas is er in de Geldershof ook een bewoner overleden aan het virus. Wij wensen de familie van deze persoon enorm veel kracht toe in het verwerken van dit verlies.

Verzorging

De zeven besmette bewoners, patiënten en cliënten binnen de Geldershof worden niet in Dirksland verzorgd. Zij zijn overgeplaatst naar een speciaal ingerichte afdeling in Oude-Tonge. Op deze manier kunnen ze andere bewoners van de Geldershof niet verder besmetten. Ze zijn ook goed afgeschermd van de bewoners van Ebbe & Vloed in Oude-Tonge, dus ook daar is niet direct een groter gevaar. De afdeling is speciaal ingericht voor deze patiënten.

Verkeerde kant

Al een tijdje gaan de besmettingscijfers met een rotgang omhoog, daar kunnen we niet omheen. Zoals je hierboven kunt zien zijn er ook vandaag weer heel wat nieuwe besmettingen bijgekomen. Er is dus eigenlijk wel sprake van een tweede golf en die kwam eerder dan verwacht. Zo sprak Diederik Gommers van de week bij Jinek. Daar zei hij dat de zorgmedewerkers er mentaal nog helemaal niet klaar voor zijn om de nieuwe druk in de ziekenhuizen alweer op te vangen. Veel van hen zijn ook nog op vakantie. En vandaag vertelt hij in de Coen en Sander Show op 538 over de huidige situatie. Maar we kunnen het nog ombuigen om het de goede kant op te laten gaan.

Om verder verspreiding van het virus te voorkomen is het daarom belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Houd afstand. Werk vooral thuis. Blijf bij klachten thuis en laat je testen. Was regelmatig je handen,  in ieder geval als je thuiskomt, na een toiletbezoek of als je gaat koken. Nies en hoest in je elleboog.

CuraMare corona-kaart 24 september