Vijf nieuwe besmettingen erbij gemeld in 24 uur

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Een nieuwe dag en dus ook nieuwe cijfers. Het coronadashboard meldt voor donderdag 17 september maar liefst vijf nieuwe besmettingen voor Goeree-Overflakkee.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er 1756 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur, een recordaantal besmettingen. Op Goeree-Overflakkee zijn er dus vijf nieuwe besmettingen bijgekomen in de afgelopen 24 uur. Op woensdag waren dat er 9 en op dinsdag ook 2. Daarmee komt het totaal sinds dinsdag op 16 nieuwe besmettingen in drie dagen.

Volgens de laatste gegevens van CuraMare (16 september) liggen er nu vier personen in het ziekenhuis met het virus.

Veiligheidsregio

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kondigde op dinsdag 15 september een nieuwe noodverordening af. Deze vervangt de noodverordening van 10 augustus. Hierin zijn een aantal wijzigingen aangegeven voor de hele regio, waar Goeree-Overflakkee ook onder valt. Met deze aanpassingen wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijke regels en versoepelingen. Dit is nodig om te zorgen dat de maatregelen ook gehandhaafd kunnen worden.

Vergeleken met de oude noodverordening zijn en aantal aanpassingen gedaan. De mondkapjesplicht in Rotterdam is inmiddels komen te vervallen. Voor de luchthaven Rotterdam-The Hague airport is de mondkapjesplicht juist uitgebreid met de teststraat en reclaimhallen. Jongeren in het leerling- en doelgroepvervoer hoeven geen mondkapjes meer te dragen.

Het uitgangspunt blijft; geef elkaar de ruimte, houd anderhalve meter afstand en vermijd drukke plekken. Op vrijdag 18 september geeft premier Rutte weer een persconferentie. Daarin worden mogelijk strengere maatregelen aangekondigd voor de horeca en jongeren in verband met de stijging van het aantal besmettingen.

CuraMare corona-kaart 16 september