Ook geen Pietenhuis in Middelharnis dit jaar

Foto: Pixabay; Nietjuh

Het corona-virus gooit nog meer roet in het eten voor de kinderen. Er is dit jaar geen Pietenhuis in Middelharnis.

Door Sam Fish

Elk jaar als de pieten aankomen in Middelharnis moeten ze natuurlijk ook ergens slapen. Ze moeten oefenen met het uitdelen van cadeautjes, de strooiarm moet getraind worden en daar hebben ze het Pietenhuis voor. En elk jaar mogen de kinderen daar ook een kijkje nemen. Maar helaas, dit jaar niet.

Afstand

Het Diekhuus in Middelharnis is elk jaar dé locatie voor het Pietenhuis, maar helaas. De locatie blijkt niet groot genoeg te zijn om de anderhalve meter afstand te kunnen garanderen. En dus is de knoop doorgehakt; er is dit jaar geen Pietenhuis in Middelharnis. Of de Pieten nog ergens anders te zien gaan zijn is niet bekend.

De bedstee in het Streekmuseum in Sommelsdijk wordt dit jaar wel gevuld door Sinterklaas. En daar is dan ook zeker wel iets leuks te beleven. Echter is ook in het museum geen ruimte voor een grote groep mensen tegelijk en daarom is er iets leuks bedacht. Het bestuur van het museum laat weten dat er op woensdag 18 november een puzzeltocht komt. Deze is natuurlijk in Sinterklaas sferen en deze gaat door Sommelsdijk. Wie weet wat je onderweg allemaal tegenkomt!

Intocht

Dit komt bovenop de eerdere teleurstelling voor de kinderen. De gemeente heeft namelijk ook laten weten dat er dit jaar geen grote intochten zullen zijn voor de Sint. Wel zijn ze op zoek naar andere mogelijkheden om toch te kunnen vieren dat de beste man weer in het land is.

De landelijke intocht gaat overigens wel door. Dit gebeurt op een geheime locatie en zonder publiek. Deze wordt dus wel uitgezonden op tv. Je hoeft het feest dus niet helemaal te missen. Al is het van dichtbij meemaken natuurlijk veel leuker.