Geen corona-patiënten meer in het ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Goed nieuws. De laatste van de twee corona-patiënten in het ziekenhuis is naar huis gestuurd. Er ligt nu niemand meer in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland.

Door Sam Fish

Een hele tijd was er niets meer aan de hand op het eiland in het kader van het corona-virus. Tot een paar weken terug twee mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Goed nieuws dus dat zij nu weer naar huis zijn.

Besmettingen

Dat er niemand in het ziekenhuis ligt, betekent niet dat er niemand meer besmet is. Zo werd afgelopen weekend bekend dat Voetbalvereniging Stellendam haar deuren heeft gesloten. Zes spelers van het eerste elftal zouden op vakantie in Griekenland besmet zijn met het virus. De club is tot zeker zondag 5 september dicht.

Blijf alert

Het RIVM geeft maar één keer in de week een update van de situatie. Maar op het coronadashboard is te zien hoeveel mensen er dagelijks een positieve testuitslag krijgen. In de afgelopen 24 uur waren dat er in heel Nederland 527. Voor de regio Rotterdam-Rijnmond, waar Goeree-Overflakkee bij hoort, waren dat er 45. Hoeveel er daarvan op Goeree-Overflakkee wonen is niet bekend.

Maar het laat wel zien dat het virus zich nog steeds verspreidt en dus moeten we voorzichtig blijven. Het maakt niet uit of we weten wie er precies besmet is of waar ze wonen. Mensen kunnen ook zonder klachten het virus bij zich dragen en overdragen op anderen. Houd je dus aan de basisregels. Houd afstand tot anderen, blijf thuis bij klachten en laat je testen als het nodig is!

CuraMare corona-kaart 31 augustus