Vier herbesmettingen met corona in Nederland

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

In het buitenland werd er al over gesproken; genezen verklaarde corona-patiënten die toch weer besmet raakten met het virus. Nu is ook Nederland aan de beurt.

In Nederland is op dit moment bij vier mensen een herbesmetting vastgesteld. Het RIVM heeft dat bevestigd. Het gaat bij alle vier de gevallen om oudere mensen.

Eerder hadden onderzoekers in Hongkong gemeld dat een herstelde patiënt opnieuw besmet was. Ook in België is dat het geval. Het blijkt dus maar weer dat niemand veilig is voor het virus.

Testen

Sinds maandag 1 juni kan iedereen met (milde) klachten zich laten testen op het virus. Doe dit echter alleen als je echt klachten hebt. Steeds meer mensen laten zich namelijk ook testen zonder klachten. Dit gaat echter ten koste van de testcapaciteit en het bron- en contactonderzoek. Dus ben je benauwd, heb je koorts of andere corona-symptomen? Maak dan een afspraak door te bellen met 0800-1202 of ga naar www.coronatest.nl.

Goeree-Overflakkee

Op dinsdag 25 augustus was op de nieuwe kaart van het RIVM te zien dat er in de afgelopen twee weken drie mensen een positieve testuitslag hebben teruggekregen. Ook ligt één corona-patiënt in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.