Van Dissel praat kamer bij over corona-virus

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

RIVM-voorman Jaap van Dissel praat dinsdag 11 augustus de Tweede Kamer bij over de ontwikkelingen rondom het corona-virus.

De afgelopen weken is er een grote stijging te zien in het aantal nieuwe besmettingen. Dat is dan ook de reden dat de Kamer eerder terug is van reces. Woensdag 12 augustus volgt er een debat.

Technische briefing

Het is voor het eerst sinds 25 juni dat er een technische briefing wordt gehouden over het corona-virus. Van Dissel zal onder meer praten over het bron- en contactonderzoek. Maar ook de testcapaciteit en de cijfers van de besmettingen komen aan bod.

Vrijdag maakten de GGD’en in Amsterdam en Rotterdam bekend niet genoeg capaciteit te hebben voor het bron- en contactonderzoek. Ze zijn genoodzaakt het onderzoek in te perken. Waarschijnlijk zal ook de GGD daarom bij de briefing aanwezig zijn.

“Een gevaarlijke opmars”

Volgens premier Rutte is het corona-virus bezig met “een gevaarlijke opmars”. Dat zei hij afgelopen donderdag tijdens de persconferentie. Vorige week kwamen er 2588 nieuwe besmettingen bij, een week eerder waren dat er nog 1329. Vandaag krijgen we te horen wat de cijfers zijn van de afgelopen week.