Ineens toch meer corona-testen afgenomen

Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Na een noodoproep van de gezondheidsdiensten vorige week, laten meer mensen zich testen op het virus.

Het aantal uitgevoerde tests leek fors te dalen, maar in de loop van vorige week kwam een herstel. Daardoor kwam de afname vrijwel tot stilstand.

Alarm

De overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland sloeg een week geleden alarm. Op maandag 3 augustus stonden nog geen 8000 testafspraken op de planning. En dat terwijl er een week eerder nog 19.000 testen waren afgenomen. Op de eerste zaterdag en zondag van augustus waren ook veel minder mensen getest dan het weekend ervoor.

Toch meer testen

Uiteindelijk zijn van 3 tot en met 9 augustus net geen 99.000 testen uitgevoerd. Dat is maar iets minder dan de bijna 102.000 van de week ervoor.

GGD GHOR Nederland weet niet waar het herstel in het aantal testen vandaan komt. Dat kan zijn door de noodoproep om meer te testen. Maar het kunnen ook de corona-cijfers van het RIVM zijn die een dag later kwamen. Of misschien wel de persconferentie van premier Rutte en minister Hugo de Jonge op donderdag.

Laat je testen

Het is belangrijk dat iedereen met (milde) corona-achtige klachten zich laat testen. Het is makkelijk om te denken ‘oh, het is maar een kuchje’ of een nies door de hooikoorts. Maar 100 procent zeker weten doe je het nooit.

Heb je dus klachten als niesen, hoesten, benauwdheid of koorts. Misschien proef en/of ruik je een stuk minder of helemaal niets. Maak dan een afspraak om je te laten testen. Beter een test voor de zekerheid met een negatieve uitslag, dan niet testen en andere mensen besmetten.

Afspraak maken? Bel met 0800-1202.