Sportscholen mogelijk 1 juli al open?

Foto: Pixabay; 5132824

Goed nieuws vandaag. Sportscholen, sauna’s en sportkantines mogen mogelijk al op 1 juli open. Op de planning stond eerst nog 1 september.

Door Hedwig Heeren

Er zit echter wel een voorwaarden aan vast. Het corona-virus moet dan nog steeds, in zekere zin, onder controle zijn. Dat is de waarschuwing van premier Mark Rutte.

Vooraankondiging

Een week voor 1 juli is er weer een vooraankondiging waarin de mogelijke versoepeling wordt bevestigd. Tot die tijd is het nog even afwachten. Uiteraard gelden ook hier voorwaarden voor de versoepeling.

De saunabranche verwacht wel wat mensen. Thuiswerken én de kinderen lesgeven is niet altijd even makkelijk. En dus kan het fijn zijn om, alleen of met de kinderen, stoom af te blazen. En waar kan dat nou beter dan in een sauna. Letterlijk.

Duidelijkheid

Maar goed, dat zijn natuurlijk maar speculaties. Voor alle sportschoolhouders is het in ieder geval nog heel even afwachten. Het zou fijn zijn voor hen, maar ook voor de sporters, om weer aan de slag te kunnen. Voor nu zijn er al veel sportscholen die de apparatuur, zo mogelijk, buiten hebben neergezet. Zo kan er toch al een beetje gesport worden.

Corona-virus

Rutte laat dus wel weten dat voor de versoepeling het virus onder controle moet zijn. Voor zover dat mogelijk is. Op dit moment lijkt het in ieder geval de goede kant op te gaan. Het RIVM meldt voor Goeree-Overflakkee één nieuwe besmetting. Binnen CuraMare is deze niet terug te vinden. De besmetting valt dus buiten de zorgorganisatie. Binnen CuraMare zijn er de volgende cijfers:

  • In totaal zijn 176 mensen positief getest op het virus
  • Op dit moment vechten nog 7 mensen tegen het virus
  • Er zijn 135 mensen genezen verklaard
  • Helaas zijn er 51 mensen overleden aan het virus

Dit zijn echter alleen de cijfers van binnen zorgorganisatie CuraMare. Hoe de situatie ervoor staat buiten CuraMare is helaas niet bekend.

CuraMare corona-kaart 3 juni