Bewoner Nieuw Rijsenburgh overleden aan corona

Het leek de afgelopen twee weken erg goed te gaan met de corona-cijfers op Goeree-Overflakkee. Toch meldt zorgorganisatie CuraMare dinsdag 26 mei een overlijden binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk.

Door Sam Fish

Met het overlijden van deze corona-patiënt staat het totaal aantal mensen dat binnen Nieuw Rijsenburgh is overleden aan het virus op 23. Dat is net zoveel als in het ziekenhuis. Voor heel CuraMare staat dat aantal op 51. In totaal zijn er ook 133 mensen genezen verklaard. Er vechten binnen CuraMare nu nog 7 mensen tegen het virus.

Het RIVM meldt overigens op dit moment 260 positief geteste mensen sinds de start van het virus in Nederland. Dat is er één meer dan maandag 25 mei. Aangezien er binnen CuraMare geen nieuwe besmettingen zijn gemeld, is deze besmetting elders op het eiland geconstateerd. Hoe de situatie er buiten CuraMare maar op Goeree-Overflakkee op dit moment ervoor staat is onbekend.

Verandering van updates

De laatste twee weken is er niet veel verandering te melden binnen de corona-cijfers. Er komen bijna geen nieuwe besmettingen meer bij. En ook zijn er al een hele tijd geen mensen meer overleden aan het virus. Wat heel fijn is uiteraard. We hebben daarom besloten onze berichtgeving aan te passen.

In plaats van dagelijks melden dat er niets veranderd is, gaan we updaten zodra er wél iets wijzigt. Dit doen wij zowel aan de hand van de cijfers van het RIVM als de corona-kaart van CuraMare. We houden alle details dus gewoon nog dagelijks in de gaten, maar laten het pas weten als er daadwerkelijk iets is veranderd.

Blijf alert

De situatie op Goeree-Overflakkee lijkt de goede kant op te gaan, maar dat komt alleen doordat we ons aan de regels houden. Om de situatie dus alleen maar beter te laten worden, moeten we dat blijven doen.

Blijf anderhalve meter afstand houden van andere mensen. Ga geen drukke plekken opzoeken. Nies en hoest in je elleboog, blijf papieren zakdoekjes gebruiken die je direct weg kunt gooien. Kortom, wees voorzichtig en blijf alert. Zorg voor je medemens en samen komen we er wel.

CuraMare corona-kaart 26 mei

Cookieinstellingen