Afvalinzameling gewijzigd door Pinksteren

Foto: Sam Fish

Pinksteren komt er weer aan. En met eerste Pinksterdag hoeven we geen rekening te houden, maar tweede Pinksterdag is op maandag, dus dan verandert er wel wat.

Door Sam Fish

Op maandag 1 juni zijn het gemeentehuis, het streekarchief en de milieustraten sowieso gesloten. Veel gemeentelijke producten en diensten zijn online aan te vragen via de website. Kijk voor het overzicht van het aanbod op de website. www.goeree-overflakkee.nl/online-regelen

Afvalinzameling

Het grootste probleem ligt bij de afval inzameling. Op maandag 1 juni zou in Stellendam, Goedereede en Ouddorp de groene bak geleegd worden. Dit is vervroegd naar zaterdag 30 mei. Geef dit dus door aan iedereen die het moet weten. Het zou lullig zijn als ze het net missen.

De gemeente vraagt inwoners om de containers voor 7.30 uur aan de weg te zetten. Is je container niet geleegd? Neem dan contact op met Renewi via [email protected]. Bellen kan ook naar 0800-354 50 00.

Afvalkalender

Wil je altijd op de hoogte zijn van wanneer de containers worden geleegd? Kijk dan op www.goeree-overflakkee.nl/afvalkalender. Vul je postcode in zonder spatie en in het volgende vakje je huisnummer. Druk op enter of het pijltje om verder te gaan en je krijgt een overzicht van alle relevante ophaaldagen.

Kleine tip. Als je de gemeente app download dan is de afvalkalender daarin opgenomen. Deze app is voor zowel Android als Apple te downloaden. Hij is te vinden onder de naam Goeree-Overflakkee en herkenbaar door het logo van de gemeente.