Weer een nieuwe besmetting in Nieuw Rijsenburgh

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het is nu al een paar dagen op rij dat er bij woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk nieuwe besmettingen bij komen. Het totaal staat daar nu op 14 besmettingen.

Door Sam Fish

In hetzelfde verzorgingstehuis is gelukkig ook weer iemand genezen verklaard en ook binnen de thuiszorg is er weer iemand opgeknapt. In totaal zijn dat er nu 36. Er zijn helaas ook 20 mensen overleden.

In totaal zijn er op Goeree-Overflakkee nu volgens het RIVM 245 mensen met een positieve testuitslag. Binnen CuraMare zijn dat er 168. Op dit moment zijn er binnen de zorgorganisatie nog 31 mensen ziek, er zijn 102 mensen genezen verklaard en er zijn helaas 46 mensen overleden aan het virus. Het gaat hierbij alleen om de mensen binnen CuraMare. Hoeveel mensen er buiten CuraMare genezen of overleden zijn is niet bekend.

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee al 244 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

CuraMare corona-kaart 1 mei